Vælg den rigtige varmepumpe til dit hus

Der er god økonomi i en varmepumpe

Har du et hus af en ældre årgang, så kan det være yderst fordelagtigt at installere en varmepumpe. Varmepumpen er et grønt og billigt alternativ til opvarmningsmetoder såsom oliefyr. Ofte er der mange tusinde kroner at spare hvert år, og på samme tid gør man noget godt for miljøet! Når du skal vælge varmepumpe kan markedet dog være en jungle at bevæge sig rundt i – der er mange forskellige former og mærker, og du skal derfor tage dig tid til at finde en, der passer til netop dine behov. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og man får ofte flere funktioner for pengene, når man køber en dyrere model.

Vælg varmepumpe ud fra dit behov

Alt efter hvilken størrelse huset der skal opvarmes er, kan der være forskel på, hvor stor en varmepumpe du skal købe, og hvilken form for varmepumpe. De større modeller koster typisk mere, men er også effektive. Der er her ofte tale om enten luft-til-luft, luft-til-vand eller jordvarmepumper. En luft-til-luft model virker, som navnet måske antyder, på den måde, at den omdanner kold luft til varm luft, når den ventilerer, hvis dette ønskes. En luft-til-vand pumpe fungerer på samme måde, men på samme tid kan den også opvarme vand. Hvilken en af disse modeller du skal vælge kommer an på, om du har adgang til varmt vand i dit hus i forvejen, f.eks. med solfangere eller lignende. Luft-til-vand modellen er nemlig en del dyrere end luft-til-luft af netop denne grund. Luft-til-luft varmepumpen kan med fordel benyttes i rum, hvor der ikke er behov for varmt vand, altså i værelser eller stuen.

Forskellen på modellerne er ofte prisen. Du bør investere i en dyrere varmepumpe, hvis du ønsker at den skal holde mange år frem, da kvaliteten ofte kan være meget varierende. Derudover får man ofte ekstra funktioner med på de dyrere modeller. Dette kan f.eks. være en tidsindstilling, hvor du kan indstille hvilke tidspunkter af dagen varmepumpen skal være aktiv på. På den måde sparer du masser af penge, helt uden du skal røre en finger!

Installation og service af varmepumpe

Når du køber en varmepumpe er det vigtigt, at du vælger en autoriseret installatør. Så er du sikret, at den virker mange år frem. Desuden skal du huske, at din varmepumpe skal serviceres ved lov. Et serviceeftersyn sørger for, at din pumpe altid er klar og ren til det kolde vejr om vinteren. Servicen består af en rengøring, så luftgennemstrømingen er optimal og desuden tjekkes der for fejl og mangler.

Varmepumpen er helt klart fremtidens løsning. I forhold til de gammeldags opvarmningsmetoder såsom oliefyr og brændeovn, så virker denne form for opvarmning med elektricitet og helt uden brandbare materialer. Det er ligeledes en af de mest effektive metoder når det kommer til opvarmning, og prisen er helt i bund! Så få installeret en varmepumpe i dag og spar penge mange år frem – det betaler sig. På samme tid du gør noget for pungen, gør du nemlig også noget for miljøet!

Tag et kig på varmepumpeoversigten, hvis du har behov for mere indgående viden om de forskellige typer varmepumper. Rådgivningstjenesten er et andet godt sted at hente hjælp og information.

 

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*