Lån penge til forbedring af din bolig

Ofte er det dyrt at foretage renovering og forbedring på sin bolig. Endda temmelig dyrt. Og ikke alle har jo lige en guldspækket bankkonto øremærket ”Forbedringer på huset”.

Men det giver altså god mening løbende at vedlige holde sin bolig, så den ikke står og forfalder. Og renovering og vedligeholdelse skal jo gerne foretages på en korrekt og forsvarlig måde. Har man ikke styr på tingene, kan man nemlig sagtens gå hen at stå med en bolig, som faktisk er i værre stand, end da man gik i gang.

Indhold

Manglende vedligeholdelse giver problemer

Der er set mange eksemplet på, at manglede vedligeholdelse kan føre til store problemer, som det hurtigt kan blive rigtig dyrt at få styr på igen. Eksempelvis kan et misvedligeholdt tag, som bliver utæt, hurtigt føre til, at der kommer vand ind på loftet med deraf følgende problemer med fugt og i værste fald råd. Men andre eksempler er gulvvarme eller radiatorer, der går hul på, vinduer og døre, som rådner osv., osv. Stort set alt i et hus kan jo gå til med tiden, hvis man ikke sørger for vedligeholde det.

Man kommer langt med sund fornuft. Og i de fleste tilfælde ved man jo som husejer godt, at der er nogle ting, som man løbende skal sørge for at holde øje med, så huset forbliver i god stand. Og er der ting, som man ikke selv kan klare, så vil det altid være en god idé at lade en fagmand komme med et bud på, hvad der skal gøres, så man sikrer sig, at tingene ikke går i forfald.

Vær god ved dit træværk

En af de ting, som forholdsvis hurtigt kan gå til, er alle former for træværk, som ikke bliver vedligeholdt løbende. Træ kan holde i mange år, hvis man passer på det, men hvis man bare lader står til og f.eks. ikke løbende giver sin træterrasse olie og maler sit stakit, så tærer vejr og vind hurtigt på træværket. Det samme gælder naturligvis også vinduer og døre, såfremt de er af træ. Træværk er en af de ting, som man virkelig skal være opmærksom på at sørge for at vedligeholde.

Det kan ofte betale sig at låne til vedligeholdelsen

At investere i fast ejendom er som regel en ganske god investering. Og typisk har fast ejendom det med at stige i værdi, som tiden går. Men man skal selvfølgelig passe på sin investering og sørge for vedligeholde og pleje den hen ad vejen. Og selv om man måske ikke altid lige står med de midler, som der nogle gange skal til for at gennemføre en istandsættelse eller fortage den løbende vedligeholdelse, så skal man ikke fortvivle. For ofte kan det faktisk på sigt vise sig at være en god investering rent faktisk at låne pengene til at vedligeholde sin ejendom. Man skal selvfølgelig nøje vurdere den forventede værdistigning og holde den om mod udgifterne til vedligeholdelsen. Men i rigtig mange tilfælde vil man finde ud af, at det sagtens kan betale sig at passe godt på tingene, også selv om man måske bliver nødt til at låne pengene til det. Alternativet er, at tingene forfalder. Og så mister man jo hurtigt på sin investering i stedet for at tjene på den.

 

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*