Sådan får du mere tid i din hverdag

Det er vigtigt at få slappet af

De fleste mennesker lever travle liv med job, familie, fritidsaktiviteter, husholdning og meget mere. Det kan føre til en hverdag med mange gøremål og uendelige to-do-lister.

Det er vigtigt ikke at lade sig overbelaste med arbejdsopgaver, både overfor en selv, men også overfor de personer i ens liv, der betyder noget for en. Hvis du bliver overbelastet og stresset, får du det dårligt psykisk. Du bliver også mindre nærværende for de mennesker, der har brug for dig i hverdagen.

Her er nogle forskellige ting, du kan gøre for at aflaste dig i din hverdag.

Indhold

Lav en prioriteret to-do-liste

Hvis du har mange ting, du skal nå at få gjort, kan det være en god idé at erkende, at du ikke altid når det hele.

I det tilfælde kan du i stedet lave en prioriteret to-do-liste.

Den kan indeholde kategorierne: “Skal gøres”, “Skal helst gøres” og “gøres, hvis der er tid”.

Med en prioriteret liste sikrer du dig, at du får løst dine vigtigste opgaver først, og at du derefter kan løse resten af opgaverne på listen, hvis dit overskud er til det. Ellers kan du lægge listen fra dig, og kigge på resten dagen efter.

Hyr en professionel til at løse de daglige opgaver

Hvis du har råd, kan det spare dig for mange penge at ansætte professionelle, der kan tage sig af nogle af de daglige gøremål.

Du kan for eksempel ansætte en rengørinsassisent, der kan tage det mest tidskrævende rengøringsarbejde fra dig, så du har mere tid til de ting, der er vigtige for dig.

Du kan også ansætte en handyman til når du har travlt, så du ikke skal tage mange timer ud af dit liv for at vedligeholde din bolig. Det sikrer også, at det praktiske arbejde bliver gjort ordentligt, så dit hjem er rent og i god stand.

Lær at sige nej

Mange mennesker har svært ved at sige fra, og det betyder, at de tager mange flere opgaver på sig, end de reelt kan holde til.

Derfor kan det være en rigtigt god idé at øve sig på at sige nej, når nogen spørger, om man kan løse en opgave for dem.

Særligt på arbejdspladsen kommer mange til at lave langt mere, end de i virkeligheden er ansat til og bliver betalt for.

Hvis du kan blive bedre til at sige nej, kan du frigøre mange timer i din dagligdag og leve et mindre stresset liv.

Sørg for at koble fra

Det er vigtigt ind i mellem at ”trække stikket” fra hverdagens stres og jag og få koblet helt fra.

Det kan være en god idé at tage hjemme fra, så man ikke hele tiden bliver mindet om alle de ting, som man burde tage sig af, nu man går det hjemme og slapper af.

Tag en tur ud i landet og se noget nyt. Tag en overnatning eller to og få slappet godt og grundigt af, inden du vender hjem igen.

Det koster selvfølgelig hurtigt lidt penge, hvis man skal finde et sted at overnatte. Men det kan dog gøres for stort et ingenting, hvis du vælger at overnatte i shelter – de er nemlig stort set alle sammen gratis at benytte sig af. Samtidig kommer du også ud i naturen – noget der for de fleste vil være lig med afslapning og afstresning.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*