Danskerne elsker brætspil

brætspil er populære

Brætspil er blevet spillet gennem historien af de fleste kulturer og samfund. Nogle spil er endda ældre end den litterære faglige udvikling i nogle af de tidligste højkulturer. Brætspillet er altså et utrolig gammelt fænomen, som har været populært i mange, mange år. Brætspillene er fortsat utrolig populære blandt danskerne og bruges ofte som fælles afslapning og noget, som hele familien kan samles om.

Indhold

Nyd et godt brætspil når I har fri

Skal I på ferie, i sommerhus eller blot have kvalitetstid hjemme i stuen, så læg telefoner og tablets væk, sluk fjernsynet og nyd hinandens selskab over et sjovt brætspil. Der kan være rigtig mange hyggelige timer gemt i et godt brætspil. Vær eventuelt kreative og tag spillet med på stranden eller på picnic. Der findes mange forskellige varianter af brætspil og til forskellige aldersgrupper, så hele familien kan være med. Børnespillene udmærker sig i øvrigt ved at være bygget op på universer, som de kan fortælle videre om til venner og familie. Det gode ved voksenspillene er, at de er forskellige fra gang til gang. Disse er også ofte simple og ligetil, men har alligevel ofte en vis strategisk tilgang på sigt. Brætspillene har altså udviklet sig med årene til det bedre og ofte kan de spilles af børn og voksne samtidig, uden at det ødelægger spillets balance.

Hvis I er til et hjernevridende brætspil, findes der masser med både svære og sjove spørgsmål inden for et utal af emner og kategorier. Nogle spil kan endda være med til at styrke menneskets strategiske og taktiske elementer i hjernen samt koncentrationsevne og kreativiteten etc. Mange nyere brætspil er bygget op på quizzer og hukommelse. Og kvaliteten af spillene bliver højere og højere – både på det faglige og sociale, men også på det fysiske plan. Eksempler på brætspil, som har eksisteret i generationer er eksempelvis spil så som skak og backgammon.

Er I mere til at lade hjernen slappe lidt af, findes der også mange varianter af spil, hvor det stort set blot handler om at være heldig. Disse spil kræver som oftest ikke den store koncentration at spille og kan derfor forekomme mere afslappende for nogle.

Brætspil er mange danskeres familietid

At spille spil er for mange en god måde at tilbringe tid sammen med familien. Frem for at sidde foran fjernsynet eller med en smartphone eller tablet i hånden, hvilket dog også kan være hyggeligt til tider, så er nærværet større, når man sidder samlet om sit yndlings brætspil. Vores verden er i dag en utrolig digital verden, hvor mange finder sig selv isoleret. Brætspillet tilbyder derimod, at opmærksomheden rettes mod hinanden på en positiv måde.

Et godt brætspil er ideelt til at bringe noget af det nærvær og samvær tilbage, som mange savner i en dagligdag, som i stor udstrækning er præget af digitale medier.

Spil kan både være sjove og lærerige på samme tid. Mange brætspil består nemlig af spørgsmål om alt mellem himmel og jord lige fra ældre og nyere historie til spørgsmål om store og små virksomheder i Danmark og rundt om i verden. Så brætspil er, ud over sjov og hygge, i mange tilfælde også stor kilde til viden.

I kan dog også spille brætspil på telefonen

Hvor de fleste – og traditionelle – bræspil er fysiske enheder, som man kan tage at føle på, er der over de senere år også fremkommet flere og flere elektroniske udgaver af mange af de populære brætspil. Brætspil til smartphone eller tablet kan være ganske smart, hvis der opstår akut får lyst til at spille et spil. Og samtidig er det på denne måde ganske let at have flere forskellige brætspil med sig, når man drager afsted på tur. Kvaliteten er efterhånden også blevet ganske høj på de digitale brætspil.

En af fordelene ved et digitalt brætspil er i hvert fald at hverken brikker eller eventuelle kort forsvinder. Samtidig slipper I også for at rydde op efter jer og I skal blot klappe sammen for iPad’en.

Uanset hvilken slags brætspil I er til findes der stort set et for enhver smag.

 

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*